سطوح مدیریت و رهبری در سازمان

ساخت وبلاگ

سطوح مدیریت و رهبری در سازمان

 رهبري و مديريت مي تواند از محدوده يك انسان شروع شود و تا تمامي جهان گسترش يابد . بين اين دو سطح نيز سطوح مختلفي مي تواند مطرح شود و تقسيم بندي هاي متنوعي صورت پذيرد كه افراد ، گروه ها و سازمان ها ، كشورها و جهان ، چهار سطح از اين تقسيم بندي است.به دنبال اين تغيير و تحولات و پيچيدگي و تكامل روز افزون ، مسئوليت مديران سنگين تر، كارشان تخصصي تر و نقش آنان در هماهنگي و اداره سازمان ها حساس تر مي شود، به طوري كه امروز كمبود مديران متعهدي كه بتوانند سازمان  ها و موسسات ما را چه دولتي چه غيردولتي اداره كنند، يكي از تنگناها و مشكلات اساسي اجتماع پس از پيروزي انقلاب بوده است.

 مدیریت یکی از ارکان زندگی اجتماعی است؛ زیرا در اجتماع، منافع و مقاصد افراد و سرنوشت اشخاص با یکدیگر ارتباط و اشتراک پیدا می کنند . ضرورت مدیریت در زندگی اجتماعی تا آنجاست که حتی بسیاری از حیوانات که به صورت اجتماعی زندگی می کنند براساس فرمان غریزه، مدیری را برمی گزینند . حال انسانها که به صورت اجتماعی زندگی می کنند، بطریق اولی نیازمند سازماندهی، برنامه ریزی ، هدایت،  و سیستمی هستند که بتواند آنها را به اهدافشان رهنمون سازد .از طرفی مدیریت و راهکارهای آن و تربیت مدیران لایق از اهم مبانی فکری دینی هم محسوب می شود . انسان نمی تواند به گونه ای ناموزون و همچون وصله ای ناهمرنگ در جهان هستی زندگی کند . او به همان اندازه که از نظام، تشکیلات و مدیریت فاصله گیرد با شکست و ناکامی روبه رو خواهد شد و محکوم به فناست .

 

مفهوم مدیریت

 مفهوم مديريت در فرهنگ لغت (عميد ،1326) كلمه مدير به معناي اداره كننده ، گرداننده ، كسي كه كاري را اداره مي كند آمده است.( صافي ، ص 126)

از نظر سنتی مدیریت عبارت است از: " به کار گرفتن کلیه امکانات موجود در موقعیتی خاص به منظور رسیدن به هدف یا هدف های مشخص ."

تعریف سنتی مدیریت مبتنی بر قبول اصول منطق و اعمال منطقی است . جیمز تامپسون  ضمن مطالعات خود در مورد سازمان به این امر اشاره می کند که اصل منطق سبب محدود کردن دامنه عملیات مدیریت می شود و اعمال سازمان منحصرا باید در آن محدوده صورت گیرد.

با توجه به آنچه گذشت، تئوری مدیریت براساس تعریف زیر پایه گذاری می گردد:

"  مدیریت دانشی است برای چگونگی اداره و هدایت سازمان جهت رسیدن به نتایج مطلوب" .

میرکمالی:" مدیریت یعنی کار کردن با مردم، میان مردم ، برای مردم و برای رضای خدا"

به تعبیر دیگر مدیریت را می توان متاثر از نظام ارزشی حاکم بر آن سازمان دانست.

 به طور خلاصه مدیریت در یک نظام ارزشی عبارت از:  فرآیند به کارگیری مؤثر و کارآمد منابع مادی و انسانی در برنامه ریزی، سازماندهی و بسیج منابع و امکانات، هدایت و کنترل است که برای دستیابی به اهداف سازمانی و بر اساس نظام ارزشی مورد قبول صورت می گیرد . این تعریف پنج محور دارد:

1- مدیریت یک فرآیند است .

2- مفهوم نهفته مدیریت، هدایت تشکیلات انسانی است .

3- مدیریت مؤثر، تصمیمات مناسب می گیرد و به نتایج مطلوب می رسد .

4- مدیریت کارا، به تخصیص و مصرف مدبرانه منابع گویند .

5- مدیریت بر فعالیتهای هدفدار تمرکز دارد .

حبیب آباد برخوار نگین کویر...
ما را در سایت حبیب آباد برخوار نگین کویر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : habibabadborkharo بازدید : 129 تاريخ : دوشنبه 25 بهمن 1400 ساعت: 7:55